U ponedjeljak Vitez na Poljudu igra protiv Hajduka

pripreme3Iako je novi premijerligaš Vitez u dva pripremna susreta pretrpio poraze (Široki Brijeg 3 : 1 i Zvijezda u Gradačcu 2 : 1), među vitežanima nema posebne zabrinutosti. Jer, kako je kazao sportski direktor Veseljko Petrović, šef stručnog stožera, Valentin Plavčić ekspermentira s postavom, daje svima određenu minutažu i provjerava njihovu spremnost, sposobnosti, htijenje…! Uz to, u punom trenažnom procesu nisu rekonvalescenti, Mladen Jurčević i pridošlica iz Širokog Brijega, Zvonimir Kožulj.

Konačno je riješeno i pitanje dolaska u Vitez Slavka Brekala iz Šitokog Brijega, pa je već nastupio u susretu sa Zvijezdom u Gradačcu, a punom parom i angažmanom treniraju i igraju, također prinove, Aldin Šišić (Velež) i Marko Mišić, povratnik iz Olimpika. No, još uvijek, kako nam je kazao član uprave NK Vitez, Vlatko Kafadar, se računa na dolazak jednog ili dvojice novih igrača koji će biti pojačanja, ali o imenima nije htio govoriti.

Vitez će u subotu i nedjelju nastupiti na tradicionalnom turniru u Vinjanima, a prvu utakmicu u subotu igrat će s reprezentacijom Imotske krajine, dok će u drugom susretu snage odmjeriti Vinjani i RNK Split. U nedjelju će poraženi igrati za treće a pobjednici prvoga dana turnira za prvo mjesto. 

Od nedjelje navečer Vitez će 7 dana trenirati na Kupresu, a već u ponedjeljak igrat će na Poljudu protiv Hajduka. Utakmica se igra na poziv Hajduka što je Vitežanima veliko priznanje kao i brojnim navijačima koje splitski Bili imaju u Vitezu. 

Poznato je da će Vitez svoje prve premijerligaške utakmice igrati u Zenici, jer Gradski stadion u Vitezu nije dobio licenciju NS BiH. Međutim, sve u klubu a i sve ljubitelje nogometa u Vitezu, razveselila je jednoglasna odluka Općinskog vijeća da se odmah krene u rekonstrukciju Gradskog stadiona, a nužni zahvati moraju biti okončani do kraja rujna kada bi Vitez, konačno, svoje premijerligaške utakmice počeo igrati na svom stadionu.