U ponedjeljak promocija knjige Lutke

Zavičajni muzej Travnik, u suradnji s Knjževnom zakladom, odnosno fondacijom „Fra Grgo Martić“ iz Kreševa organizira promociju knjige „Lutke“, autorice Aide Šečić. Promocija ove knjige, koja je prošle godine osvojila nagradu „Fra Grgo Martić“ za najbolji poetski prvijenac, će biti održana u prostorijama Zavičajnog muzeja u Travniku, u u ponedjeljak, 30. siječnja 2012. godine, s početkom u 19 sati.

Knjigu će predstaviti Anto Stanić predsjednik Književne zaklade „Fra Grgo Martić“, koja je izdavač knjige, te Milo Jukić, urednik knjige. Posjetitelje će svakako pozdraviti i autorica knjige, Aida Šečić.

„Rukopis donosi iznenađujuću, za prvijenac neočekivanu pjesničku zrelost i vještinu gradnje pjesme, a također knjige kao cjeline. Iako pjesme u ovoj knjizi imaju svoju nesumnjivo estetsku ostvarenost kao pojedinačne umjetnine, na makro-razini, dakle: u knjizi kao projektu, što Lutke svakako jesu – one se uzajamno dodatno osvjetljuju i „dograđuju“.

Ovo je vrlo vrijedno ostvarenje – i kao svetkovina izvorne, autentične pjesničke imaginacije i kao realizacija inventivno osmišljenog koncepta“, stojalo je za knjigu „Lutke“ u obrazloženju žirija natječaja književne nagrade „Fra Grgo Martić“.

Aida Šečić je 2009. godine bila finalistica međunarodnog natječaja „More riječi“ (priča Irfanova gitara), a BiH je predstavljala na kreativnim radionicama u Barceloni i Toledu (2009.) te Sofiji (2010.). Priča Irfanova gitara je u organizaciji „Next page“ iz Sofije prerađena u strip.

Izdavačka kuća „Alma“ iz Beograda dodijelila joj je drugu nagradu na natječaju „Kuće u vazduhu“ (priča Ogledalo). Priče „Nas dvije“ i „Gospođa direktorica“ ušle su u zbornik „Najkraće kratke priče 2010“ iste izdavačke kuće. Uvrštena je i u zbornik „Kapija Istoka i Zapada“ Novosarajevskih dana kulture 2010. (priča Bogatašica) te u časopis „Duhovna konekcija“ Novosarajevskih dana kulture 2011. (priča Tu noć kad si se udavala).