U ponedjeljak novi mirni prosvjed djelatnika PS “Vitezit”

Generalni štrajk i mirni protesti uposlenih u Poslovnom sustavu Vitezit nastavljaju se pred zgradom Općine Vitez do ispunjenja postavljenih zahtjeva, među kojima je smjena Uprave poduzeća, potvrđeno je danas Feni. Naredni mirni prosvjed bit će održan u ponedjeljak, 20. siječnja, s početkom u 9,00 sati.

Radnici PS Vitezit nemaju još pisanu potvrdu ostavke Uprave društva, što je jedan od ključnih preduvjeta za okončanje štrajka.

Kako doznaje Fena radnici su dostavili Policijskoj stanici Vitez i Općini Vitez informaciju da će i Služba sigurnosti PS Vitezit napustiti svoja radna mjesta, što može dovesti do pogoršanja sigurnosne situacije u krugu poduzeća, ali i na području Viteza.

Uz informaciju radnici su Općinskom načelniku, Advanu Akeljiću, predali i peticiju za smjenu Uprave društva, koju je potpisalo 145 djelatnika.

Radnicima posebno smeta činjenica da im se predsjednik Nadzornog odbora, Muhamed Rebihić, tijekom proteklih 5 dana za vrijeme prosvjeda nijednom nije obratio, a kako navode očekuju da se u rješavanje višegodišnje problematike napokon uključi i većinski vlasnik firme, Vlada F BiH. Za srijedu je najavljena mogućnost prosvjeda pred zgradom Vlade F BiH u Sarajevu, gdje bi se radnici PS Vitezit mogli priključiti radnicima ostalih poduzeća s područja F BiH koja su u štrajku.