U petak u Busovači koncert Viteških akorda

U petak u Busovači u sklopu projekta “Hrvatsko proljeće Središnje Bosne” u kino dvorani “Theatre” Napretkova doma održat će se koncert Viteških akorda. Koncert počinje u 19 sati, a organizatori koncerta i Mladež HDZ-a BiH Busovača pozivaju sve sugrađane da se pridruže ovom kulturnom događaju.VIŠE O PROJEKTU HPSB:

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog pilot projekta, „Hrvatsko proljeće Središnje Bosne“, održat će se i ove godine.

Riječ je o kulturnom projektu održanom u svim općinama ove županije, u organizaciji Županijskog odbora Mladeži HDZ BIH Županije Središnja Bosna, a pod koordinatorskom palicom Glorie Lujanović i Irene Mrnjavac.

Ovogodišnji projekt sadržajem je malo ozbiljniji i kvalitetniji a zemljopisno širi. Naime, uključena je i jedanaesta općina, Žepče, koja administrativno ne spada pod ovu županiji, ali svakako da pripada pod srce Središnje Bosne.

Riječ je dakle o kulturnom projektu, pokrenutom prošle godine, za koji planiramo da postane tradicionalan ali i respektabilan pokazatelj vrijednosti i bogatstva kulture i tradicije Hrvata Središnje Bosne.

Prošle je godine održano 14 događaja kroz koje je prošlo više od 100 sudionika, što glazbenika, umjetnika, akademskih profesora itd.

Ove godine, program je još bogatiji i raznovrsniji i podrazumijevat će gostovanja brojnih kazališta poput Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, koncert klape, promociju knjige prof. Miroslava Tuđmana, prikazivanje dokumentarnih filmova i još mnogo toga. Bitno je spomenuti kako je i ulaz na sve događaje besplatan!