U petak u Busovači javna tribina “Uloga obitelji u prevenciji vršnjačkog nasilja”

Udruga “Mladi zajedno” iz Busovače organizira javnu tribinu na temu “Uloga obitelji u prevenciji vršnjačkog nasilja”. Predavačica će biti prof. dr. Snježana Šušnjara, a tribina će se održati u holu Srednje škole “Busovača” u petak (2. 12. 2016.) s početkom u 20 sati.

Vršnjačko nasilje u modernom svijetu predstavlja gorući problem društva. Sveprisutna pojava porasta nasilja među vršnjacima potaknula je članove udruge “Mladi zajedno” da organiziraju javnu tribinu i predavanje vrhunskog stručnjaka, upoznajući roditelje i nastavno osoblje s tim problemom i načinom suzbijanja istog.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), nasilje među mladima je u porastu koje se među ostalim faktorima, značajno može objasniti i pojavom siromaštva, kao i socijalne i ekonomske tranzicije.

Prema nekim istraživanjima smatra se da je svako drugo dijete izloženo nekom obliku nasilja, tj. prema drugim rezultatima 63% djece u školama je zahvaćeno vršnjačkim nasiljem, bilo da su izvršitelji, pomagači, promatrači, žrtve ili oni koji ih brane, a poznato je da svi oni trebaju stručnu pomoć.

Glavni pokrovitelj u realizaciji javne tribine je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, a partneri u projektu su Osnovna škola “Busovača” i Srednja škola “Busovača”.

Prethodni članakSutra 2. sjednica OV Busovača, na dnevnom redu Nacrt proračuna za 2017. godinu
Sljedeći članakPripadnici HVO-a pušteni iz pritvora uz mjere zabrane