U petak počinje Code Music Fest

Radio TNT u suradnji sa Udrugom građana “Tolerancija” organizira Code Music Festival i to već četvrtu godinu uzastopno. Ovogodišnji festival će se održati 09. i 10. rujna u Travniku, točnije na parkingu ispred zavičajnog muzeja.

Ove godine na festivalu će nastupiti Letu štuke, KillingJazz,HardCore,Baby Baltazar, Billy andol,Chill out, Dede putra, Filling Silence, Garage in July, Ispod crte, Kevlar Bikini, Kuriri, Polaroid Trip.

O festivalu

Code Music Fest je nastao 2008. godine kada je ekipa radija TNT odlučila da obilježi svoj 11. rođendan. Projekat su prezentirali ljudima iz Fabrike duhana Sarajevo koja je nesebično podržala prvi muzički festival u Centralnoj Bosni. I tako se rodio Code Music Fest koji se prvi put održao u Centru za kulturu Travnik, trajao je dva dana, nastupili su brojni lokalni glazbenici, zvijezda festivala bio je Laka.

Naredne godine, organizatori proširuju program na sedam. Code Music Fest je tada obuhvatio tjedan njemačkog filma i tri dana glazbenog programa. U Travniku su nastupili: T.B.F., Letu Štuke, KZU ole, ole & PZU oje, oje, KillingJazzHardCoreBaby, Corbansick, Syndrom i mnogi drugi neafirmirani glazbenici.

Treći Code Music Fest se održao u novotravničkom TI Clubu. Na festivalu je nastupilo 12 glazbenika. Zvijezde festivala bili su Zabranjeno pušenje, St!llness i Zinedine Zidane. Pored ovih, na festivalu su nastupili i brojni lokalni bendovi te mladi sarajevski bend Corbansick. Organizirana su i dva After partija na kojima je nastupilo šest dj-a.