U petak na Danima kazališta: “Ljubav”, u izvedbi Draft teatra iz Tuzle

Nakon premijernog izvođenja predstave „Ljubav”, Murraya Schisgala, članovi Draft teatra su dobili mnogobrojne pozive za gostovanja. Tako će, na ovogodišnjim kazališnim danima u Vitezu, a u sklopu obilježavanja Europske noći teatra, ekipa „Ljubavi” svoje umijeće na daskama pokazati i ljubiteljima kazališne umjetnosti u Vitezu, u petak 16. studenog. Predstava “Ljubav” u izvođenju Draft teatra iz Tuzle bit će izvedena u kazališnoj dvorani Vitez, s početkom u 19,00 sati.

Režiju za predstavu “Ljubav” potpisuju Dragan Tešić i Zoran Vasiljević, koji su uz Almedinu Salčinović i akteri u ovoj predstavi. Tešić i Vasiljević ističu kako se predstava ne može svrstati ni u socijalnu dramu, niti u komediju iako je krasi velika doza humora. Zoran Vasiljević zaključuje da je predstava “Ljubav” simatična priča o ljubavnom trokutu.

Draftovci u sastavu, Almedina Salčinović, Dragan Tešić i Zoran Vasiljević, tijekom godine koja je na izmaku, „Ljubav” su igrali u Tuzli, Banja Luci (BiH), Retkovcima i Županji (Hrvatska), Valoni (Albanija), Postojni (Slovenija), te Trenčinu (Slovačka).
Nakon najavljenih gostovanja u Vitezu i Belom Manastiru (Hrvatska), do kraja godine ovaj trio će se još jednom pojaviti pred tuzlanskom, a potom i banjalučkom publikom. I za dolazeću godinu već imaju planove: Bugarska, Turska, Slovenija, Slovačka, Srbija, Hrvatska, Makedonija, Albanije, Kosovo, Crna Gora i Malta.

Europska noć teatra organizira se i ove godine, u petnaestak bh gradova, a koordinator programa za BiH je Bosansko narodno pozorište Zenica. Gradsko kazalište mladih Vitez pripremilo je iznimno kvalitetan sadržaj. U sklopu ovog iznimno bogatog kazališnog tjedna u Vitezu će biti održana radionica za voditelje umjetničkih grupa “Kreativni dramski proces”, koja će biti održana tijekom tri dana, od petka 16. studenog do nedjelje 18. studenog. Šestosatne dnevne radionice će značajno pomoći voditeljima dramskih grupa u nastavku njihovog rada.

Publika će uz izvođenje predstave “Ljubav” Draft teatra imati priliku večeras pogledati predstavu “Obična priča o ljubavi”, DIS teatra iz Banja Luke, a u subotu, 18. studenog predstavu “A, E, I”, u izvedbi Harlekin teatra iz Postojne.