U petak moguće temperature i do 30 stupnjeva!

Zbog povremeno umjerenog juga i pritjecanja sve toplije zračne mase iz smjera Mediterana prema nama, temperatura će u utorak posvuda biti iznad 14°C.

Kada se kaže u narodu da je veljača najprevrtljiviji mjesec u godini, većina ljudi zaboravi kakav je zapravo ožujak po svojoj prirodi. Da ožujak može pokazati dva apsolutno različita lica govore primjeri iz 1952., 2001. i 2005. godine.

Na 30. ožujka 1952. godine u Makedoniji je u Velesu i Gevgeliji izmjereno čak 36 stupnjeva, što se kasnije potvrdilo kao verificiran i relevantan podatak od strane Hidrometeorološke službe FNRJ. 25. ožujka 2001. u Sarajevu je mjereno (pro)ljetnih 27 stupnjeva, što je i dalje ožujski rekord za područje Sarajeva. Četiri godine poslije, 2. ožujka, temperatura je „skliznula“ duboko u minus, pa je tog jutra u Sarajevu u blizini zračne luke izmjereno čak -21 stupanj, a u gradu „toplijih“ -17 stupnjeva Celzijevih. Stoga neka ne čudi nagla smjena jakna-kratki rukav. Istina, još danas će biti prilično neprijatno i svježe za kratki rukav, ali kako budemo odmicali prema kraju tjedna, pričat će se druga priča.

Utorak donosi, zbog prisustva plitke i brzopotezne ciklone, nešto više vlage i umjerenog juga. Tijekom noći ciklona će se brzo premjestiti preko sjevera Bosne i tek ponegdje i rijetko donositi manje količine kiše (od 0.5 do 3 litre po metru četvornom), prenosi Pogled.ba

Zbog povremeno umjerenog juga i pritjecanja sve toplije zračne mase iz smjera Mediterana prema nama, temperatura će u utorak posvuda biti iznad 14°C. Razvedravanje će brzo nastupiti tako da će sjever Bosne već od prijepodneva uživati u sunčanom vremenu, dok će središnje dio sunce moći ugledati tek u poslijepodnevnim satima.

Srijeda, četvrtak, petak, a vrlo izgledno i subota te nedjelja da će proći u obilju sunca i vrlo visokih temperatura zraka za ovo doba godine, s tim da u nedjelju poslijepodne postoji šansa za izolirane lokalne pljuskove kiše praćene grmljavinskim procesima, ponajprije u brdsko-planinskom dijelu središnje i istočne Bosne.