U petak izložba slika Tonia Zloje

U domu kulture „Dolac na Lašvi“ , na području općine Travnik, u petak 16. prosinca 2011. Godine, s početkom u 19,00 sati, biti će otvorena izložba slika akademskog slikara i magistra slikarstva Tonia Zloje.

Autor izlaže ciklus slika pod nazivom „Orange&Green“, a slike su nastale kao produkt traženja veze između glazbe i slike, te kao takva kombinacija vizualnog prikaza pokušava dočarati glazbu kroz slike.

„Ovom izložbom želim prikazati svoj pogled na odnos materijalno-duhovno, kroz svirače i instrumente koji se stapaju u jedno ili bivaju spojeni šavovima i same šavove izdvojene na manjim formatima. Sa slika ne možete čuti glazbu koju sviraju ovi instrumenti, ali svatko od nas ima svoju glazbu koju je nekad negdje čuo i koja ga je potaknula da se zagleda unutar sebe i razmisli o svom nematerijalnom i duhovnom biću“, izjavio je za Fenu autor izložbe Toni Zlojo.

Toni Zlojo rođen 10. siječnja 1978. u Travniku. Srednju elektrotehničku školu završio je 1996. u Travniku. Diplomirao je slikarstvo 2004. na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu u klasi prof. Ante Kajinića. Tu je i završio poslijediplomski studij 2006. godine. Predsjednik je Udruge likovnih stvaratelja Lašvanske doline. Živi i radi u Travniku.