U ožujku 2017. godine izgradnja vodovoda Plava voda

Javno preduzeće Regionalni vodovod Plava voda iz Travnika objavilo je tender za izgradnju vodovoda Plava voda.

Tenderom su obuhvaćeni radovi izgradnje vodozahvatne građevine na izvorištu s klornom stanicom u Travniku i glavnim cjevovodom dužine 33 km.

Kako je planirano radovi bi trebali početi u ožujku 2017. godine.

Osim izvođača građevinskih radova traže se i konsultantske usluge za nadzor nad izvođenjem građevinskih radova na ovom projektu, konsultantske usluge za podršku Jedinici za provedbu projekta i podršku u nabavci za područje vodozahvata i turističke zone, te konsultanti za poboljšanje financijskih i operativnih pokazatelja uspješnosti Ugovora o javnim uslugama i neoprihodovanih voda.

Konsultanti bi svoje ocjene trebali dati u prosincu 2016. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 30 milijuna eura.

Kako je navedeno u tenderu, Ugovor financiran putem zajma primljenog od EBRD-a bit će subjekt primjene EBRD-ovih “Pravila i politike o nabavkama” i bit će otvoren za kompanije iz bilo koje zemlje, piše akta.ba.

Inače, u svibnju ove godine Vlada FBiH je donijela Odluku o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju regionalnog vodovoda „Plava voda“, na području Zeničko-dobojske i Srednjobosanske županije.

Utvrđivanje javnog interesa Vlada je donijela na osnovu Elaborata eksproprijacije određenih parcela za realizaciju ovog projekta za općine Travnik, Novi Travnik, Vitez, Busovača i Grad Zenicu.

Prethodni članakNakon hladnih dana u BiH za vikend do 17 stupnjeva
Sljedeći članakU SBŽ-u u protekloj godini prijevremeno rođeno 48 beba