U ovoj općini zaraženo tek pet stanovnika

Epidemiološka situacija u općini Sapna u Federaciji Bosne i Hercegovine se donekle stabilizirala, što potvrđuje podatak da je u ovoj općini posljednih dana aktivno zaraženih tek pet stanovnika.

“Stariji su najizloženiji, ali poštuju mjere koje su naložene i trenutno nemamo većih problema. Epidemiološka slika u ovome trenutku je zadovoljavajuća”,izjavila je za Fenu Emina Hasanović iz HES-a Doma zdravlja Sapna.

Prema njezinim saznanjima, bez obzira što je Sapna uz samu granicu sa Srbijom, stanovništvo nije išlo na cjepljenje u susjednu zemlju. Strpljivo su dočekali prve doze u svojoj općini.

Kada je riječ o gradu Zvorniku, epidemiološka situacija i tu je bolja u odnosu na prethodno razdoblje. Trenutno aktivnih slučajeva imaju 77, dok je 37 zaraženih na bolničkom liječenju. “Smanjuje se broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, kao i broj pacijenata u Covid odjelu zvorničke bolnice, ali i dalje imamo veliki pritisak na respiratorne ambulante, kako u Domu zdravlja Zvornik, tako i u bolnici“, izjavila je za Fenu Slobodanka Savić iz Gradske uprave Zvornik.

Prema njenim riječima, mnogi stanovnici Zvornika su već obavili cijepljenje u Srbiji.

Prethodni članakPREDSTAVLJAMO generaciju 2020./2021. Srednje škole Vitez: U 5 razreda ukupno 94 maturanta!
Sljedeći članakUblažene higijensko-epidemiološke mjere u Sarajevskoj županiji