U odličnoj nogometnoj predstavi Rijeka i Novi Travnik remizirali

Da se igra dobar nogomet i u srednjobosanskoj Županijskoj ligi, potvrdio je i susret VII kola, derbi, rekli bismo, cijele jesenske sezone, između domaće NK “Rijeka” i NK “Novi Travnik”. A to znaju, prate i osjete i gledatelji kojih se, u nedjelju na ovoj utakmici, okupilo blizu 500.

Igralo se žustro, požrtvovno, dobro, a ponekad su se prelazile granice dopuštenog, pa su i suci imali pune ruke posla. U povremenoj žustrini i prelaženja granica dopuštenog nije zaostajala nijedna momčad, a sudac Adnan Grabus iz Travnika je „pokušavao” biti korektan i pravičan. U većem dijelu susreta u tomu je, uglavnom, i uspijevao, no napravio je teški previd, ili je to namjerno učinio, u samoj završnici prvog poluvremena. Naime, uporni i borbeni Marko Vujica utrčao je iza leđa obrane Novog Travnika, primio loptu i stuštio se prema golu golmana Palalića. Međutim, krajnjim naporom, rukama i nogama, s leđa, ga je faulirao Helvida, sudac je svirao prekršaj i kada su svi na stadionu očekivali crveni karton, jer se očito radilo o „zadnjem čovjeku obrane” Novotravničana, Grabus mu je pokazao samo žuti karton, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo igrača Rijeke te salvu zvižduka i pogrdnih povika gledatelja. A to je bila samo jedna, najizrazitija, blagonaklonost suca Grabusa za momčad iz Novog Travnika.

Novotravničani su došli u vodstvo nakon greške obrambenih igrača Rijeke, a lijep gol glavom, nakon izvedenog kornera, u 36. minuti, postigao je Armin Helvida. Do tada golman Rijeke Šimić uglavnom je bio nezaposlen, a posla nije imao ni u drugom poluvremenu, a zahvaljujući samo jednom pravovremenom i uspješnom istrčavanju izvan svog kaznenog prostora, nije ostao neocijenjen.

U drugom poluvremenu Rijeka je još i pojačala tempo, davali su mladići trenera Tustonje sve od sebe, bili su bolji, golman Palalić je vrlo dobro branio, a kapitulirao je u 82. minuti nakon što je, najprije obranio udarac Josipa Amana, no ponovljeni udarac nije uspio zaustaviti i Riječani su više nego zasluženo poravnali na 1:1.

Iako je u drugom poluvremenu bilo desetak prekida igre, simuliranja i previjanja igrača Novog Travnika, četiri zamjene igrača…, nadoknade izgubljenog vremena nije bilo.

VITEZ – Igralište NK Rijeka. Gledatelja 500. Sudac Adnan Grabus (Travnik) 5.

Strijelci: 0:1 Helvida (36), 1:1 Josip Aman (82).

RIJEKA: Šimić 7, Križanac 7, Radeljić – (od 19. Ivica Aman 6,5), Šero 7, M. Ivanković 7, Josip Aman 7,5, S. Ivanković 6,5 (od 46. Buhić 6,5) , Vidović 7, Mišković -, Vujica 7,5, Krišto 6,5. Trener: Borislav Tustonja.

NOVI TRAVNIK: Palalić 8, Terzić 6,5, Božić -, Lovrinović 7, Slipac 6,5, Helvida 7,5, Petak 6,5 (od 86. Milanović -), Grižić 6, Bilješko 7, Rezdaušek 7, Vidović 6,5 (od 24 Milanović -). Trener: Senad Smajić

Crveni karton: Mišković (Rijeka) i Božić (Novi Travnik)
Igrač utakmice: Arnel Palalić.

Zvonimir Čilić / vitez.info