U Novom Travniku u nedjelju tradicionalno natjecanje u učenju Kur’ana ‘Hind’

Škola Kur’ana Muftijstva travničkog “Ebu Bekr es-Siddik” u nedjelju, 29. siječnja, s početkom u 11 sati organizira jubilarno deseto natjecanje u učenju Kur’ana “Hind 2023”.

Kako je za Agenciju MINA izjavio hafiz Fahrudin Haseljić, rukovoditelj Škole Kur’ana, natjecanje će biti održano u Čaršijskoj džamiji u Novom Travniku.

– Tradicionalno, već deset godina, finalni dio ovog natjecanja održava se u Čaršijskoj džamiji u Novom Travniku. Natjecateljski dio programa traje od 11 do 14 sati i 30 minuta, a poslije ikindija-namaza bit će upriličeno svečano proglašenje pobjednika i dodjela diploma i nagrada – naveo je Haseljić.

Nakon kvalifikacijskog natjecanja u šest kategorija – Kratke sure, Sura Mulk, Sura Jasin, Sura Kehf, Džuz Amme i Džuz Tebareke, u finalno natjecanje prošla su ukupno 32 natjecatelja.

– Kroz deset godina na ovom natjecanju nastupilo je više od 1500 dječaka i djevojčica s područja Muftijstva travničkog. Natjecanje je specifično i po tome što svi sudionici i njihovi muallimi dobivaju vrijedne novčane nagrade, bez obzira na osvojeno mjesto – kazao je on.