U Novom Travniku pronađena droga

Službenici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK/KSB Travnik danas su, oko 12,30 sati, u ulici Ruđera Boškovića, u Novom Travniku, radeći na sprječavanju krivičnih djela vezanih za zloupotrebu opojnih droga, uočili vozilo Audi, crne boje, registarskih oznaka A34-K-338, kojim je upravljala osoba F.G., rođen 1971. godine, iz Travnika.

Iz vozila je ubrzo izašao mlađi muškarac, kojeg su službenici policije presresli, a isti je tom prilikom od sebe odbacio dva zamotuljka, za koje se sumnjalo da je u pitanju opojna droga. Utvrđeno je da se radi o osobi inicijala F.A., rođen 1988. godine, iz Novog Travnika, koji je priznao da je odbacio dva paketića sa kokainom, koja je prethodno kupio za iznos od 100 EUR-a od osobe F.G.

Pronađeni su odbačeni paketići, a na magistralnom putu M-5 u mjestu Donje Putičevo, općina Travnik, zaustavljeno je i vozilo Audi, u kojem je izvršena kupoprodaja opojne droge kokain. Izvršen je pretres vozila, te je pronađena novčanica od 100 EUR-a. U nastavku ove akcije, biće izvršeni i pretresi stanova osumnjičenih osoba, te će se provesti i druge istražne radnje, a o svemu je o bavješten i dežurni kantonalni tužilac piše radiovitez.ba.

Istražne radnje provode službenici Sektora kriminalističke policije, koji su samo tokom ove godine kantonalnom tužilaštvu podnijeli 23 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima vezanim za zloupotrebu opojne droge, te je ova današnja akcija samo nastavak dosadašnjih dobrih rezultata u ovoj oblasti.

Prethodni članakIstraživanje otkrilo koja balkanska država konzumira najviše alkohola
Sljedeći članakHumanost na djelu: HT ERONET uz Banku koštane srži