U Novom Travniku osnovan HSS

Predsjednik Općinske organizacije HSS-a u Novom Travniku je Marinko Šimić. Tako su odlučili izaslanici već formiranih temeljnih ogranaka na izbornoj Skupštini održanoj u dvorani Općinskog vijeća. Prisutno je bilo 70 izaslanika te gosti iz Viteza, Gornjeg Vakufa- Uskoplja, Travnika…!

Izabrali su još devetoricu članova Općinskog odbora i to: Antu Lozančića, Antoniju Kovačević, Antu Vidaka, Dragu Marjanovića Mikca , Antu Mlakića, Nikicu Rajića, Marinka Zvirca, Antu Domazeta i Tonija Poljaka.

Sukladno Statutu stranke, ranije izabrani predsjednici  temeljnih ogranaka po funkciji su i članovi Općinskog odbora. To su: Irena Fišić, Vladimir Mlakić, Matzo Bavrka, Anto Vidak, Zdravko Lozančić Markić, Slađana Ivoš, Žarko Lukić, Mijo Stanić, Željo Gavrić i Mrinko Šimić.

Javnim glasovanjem za dopredsjednika Općinskog odbora izabran je Žarko Lukić, dok će dužnost tajnice obavljati Irena Fišić.

Izaslanike, simpatizere stranke i goste prigodnim je riječima pozdravio koordinator HSS-a za Srednjobosansku županiju, raniji član HSS-NHI-a, Anto Lozančić. To prilikom također je kazao kako su već osnovane općinske organizacije HSS-a u Kiseljaku, Fojnici, Busovači, sada i u Novom Travniku, a u Gornjem Vakufu-Uskoplju cijela Općinska organizacija HSS-NHI-a prešao je u NSS. Večer ranije, u ponedjeljak, Općinski odbor osnovan je i u Travniku, gdje je za predsjednika izabran Marinko Jurišić Špiro.

Uskoro će biti formirane i općinske organizacije u Vitezu, Bugojnu i Jajcu, a planirano je da sredinom prosinca održimo sabor HSS-a za Srednjobosansku županiju i izaberemo Županijski odbor, stranke koju vodi Ljiljana Lovrić“, kazao je novinarima županijski koordinator HSS-a , Anto Lozančić.

Zvonimir Čilić / Večernji list