U Novom Travniku izložba fotografija mladog fotografa Nikole Franjića

U Omladinskom Centru Novi Travnik, u četvrtak 9. lipnja s početkom u 19:00 sati biti će otvorena izložba fotografija „Cadre 20“.

Riječ je o prvoj samostalnoj autorskoj izložbi mladog fotografa Nikole Franjića iz Novog Travnika. Tematski raznorodan fotografski opus predstavlja se s dvadeset fotografija nastalih tijekom putovanja po Bosni i Hercegovini te inozemstvu.

Različiti prikazi urbanog i ruralnog u kojima do izražaja dolazi svakodnevica kao neizostavan dio socijalne tematike, posljedica su autorovih istraživanja i eksperimentiranja. Fotografije su nastale slučajno i spontano kao plod ljubavi prema umjetnosti lišene komercijalne svrhovitosti.

Nikola Franjić rođen je 12. prosinca 1992. godine u Travniku. Osnovnu i srednju školu završio je u Novom Travniku. Prva fotografska iskustva potječu iz obiteljske fotografske radnje gdje je provodio slobodne trenutke pomažući ocu. Na Pučkom otvorenom učilištu Algebra u Splitu 2012. godine specijalizirao je digitalnu fotografiju i obradu te grafički dizajn i crtanje.

Tekst: V. Bugarin