U nedjelju u Busovači predstava HNK-a Split “Priče iz Vukovara”

Hrvatsko proljeće Središnje Bosne svoje programske aktivnosti nastavlja u Busovači gdje će u nedjelju, 10. travnja 2016. s početkom u 18 sati, u kino dvorani “Theatre” Napretkova doma gostovati Hrvatsko narodno kazalište Split s monodramom Pere Eranovića, “Priče iz Vukovara”.

Monodrama ”Priče iz Vukovara” oblikuje kazališni prostor u ratno sklonište u kojem glumac ostvaruje potpun i nesebičan odnos s publikom. Glumac tako, na sat vremena postaje ratni izvjestitelj, a publika njegovi sugrađani koje on pokušava rasteretiti briga govoreći o ljubavi, životu, neprijateljima, ratu, djetinjstvu…

Kroz formu riječi, pjesme i pokreta – on oživljava scensku stvarnost i suprotstavlja ideje čovjeka i nečovjeka. Ta scenska stvarnost, kroz duhovite i tragične trenutke raste do te mjere da autentični ratni izvještaji Siniše Glavaševića, postaju neugodno upozorenje do čega može dovesti slabljenje onog ljudskog u čovjeku. Osim što će, one nešto starije podsjetiti na jedno razdoblje ponosa, koji se uspio održati nad tolikim strahom i patnjom, ovaj će autorski projekt novim generacijama uputiti i opomenu da je gubljenje radosti i okretanje glave od čovjeka jednako pogubno kao i zaborav.

Nedjelja, 10. travnja 2016.
18:00h
Kino Theatre Busovača

Ulaz na sve događaje u sklopu projekta HPSB je besplatan.