U nedjelju kazališna predstava “BIJELI PUT – BOSNA SREBRENA”

Na 22. godišnjicu dolaska konvoja „Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu“, u nedjelju, 20. prosinca u župnoj crkvi Sv. Duha u Novoj Biloj sa početkom u 17:00 sati, Hrvatatsko kazalište Travnik predstaviti će novi kazališni spaktakl, koreografsko-poetsku dramu „BIJELI PUT-BOSNA SREBRENA“.

Ova kazališna predstava ulazi u svakodnevnicu života i stradanja Hrvata Lašvanske doline u ratnom periodu, značaj dolaska humanitarnog konvoja „Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu“ kada je nakon 248 dana napokon probijena potpuna blokada Lašvanske doline te humanitarni karakter ratne bolnice u Novoj Biloj koja je dugo vremena bila „bolnica za dušu i tijelo“ za preko 70 000 žitelja Lašvanske doline.

Hrvatsko kazalište Travnik i Župni ured Nova Bila pozivaju sve sudionike humanitarnog konvoja „Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu“, sve djelatnike Ratne bolnice u Novoj Biloj, žitelje Lašvanske doline koji su bili sudionici tih nemilih godina, te sve prijatelje iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine da nam se 20. prosinca pridruže na ovoj kazališnoj predstavi i da ovu veličanstvenu pobjedu dobra zajedno sačuvamo od zaborava.

Poseban poziv upućujemo našoj mladeži i svim drugima koji nisu bili sudionici ovih događaja.

Prethodni članakGKM Vitez i Šmizle pred prepunom dvoranom kina Forum oduševili nastupom u Zagrebu
Sljedeći članakRK Vitez fantastičnom igrom slavio u Čitluku