U nedjelju 3. Dan kazandžija i izvornog bećarca viteškog kraja

U viteškom naselju Krčevine ovoga će vikenda, u nedjelju 10. studenog, biti održan treća po redu manifestacija Dan kazandžija i izvornog bećarca viteškog kraja.

Organizacijski odbor Dana kazandžija i izvornog bećarca viteškog kraja održao je završni sastanak u vezi ovoga sada već tradicionalnog događaja, a u priopćenju za javnost naglasili su kako su završene prijave za kazandžije te da je ukupan broj kazana koji će sudjelovati na ovogodišnjoj kazanijadi 15.

“Imat ćemo drage prijatelje iz više gradova Središnje Bosne, Viteza, Busovače, Zenice, Novog Travnika, Jajca, ali i Zenice. Dan održavanja je nedjelja, 10. studenog, a okupljanje kazandžija zakazano je za 8 sati. Svečana ceromonija započinje u 11 sati. Pozivamo sve građane Viteza i okolice da dođu i uvelićaju ovu već tradicionalnu manifestaciju”, poručili su organizatori u izjavi za medije.

Vrijedni mještani viteškog naselja Krčevine na ovaj način pokušavaju sačuvati tradicijske običaje Središnje Bosne, a tijekom prethodne dvije godine ovaj događaj pohodilo je nekoliko tisuća posjetitelja.