U Mostaru predstavljena akcija „Let’s do it- očistimo zemlju za jedan dan“

Danas je u Mostaru u zgradi HT Eroneta održana konferencija za medije povodom najave održavanja akcije „Let’s do it – očistimo  zemlju za 1 dan“.  Akcija će biti realizirana na području cijele Bosne i Hercegovine 26. i 27. travnja 2014, s početkom u 9 sati.

Nosioci projekta su udruge građana „Ruke“ iz Sarajeva i „Mozaik prijateljstva“ iz Banja Luke, dok je generalni partner kompanija HT Eronet.

Želio bih naglasiti kako evo već treću godinu imamo čast podržati akciju „Let’s do it – očistimo  zemlju za jedan dan“ kao generalni partner projekta. Kao društveno odgovorno poduzeće, vrijednost ovog projekta prepoznali smo u samom njegovom začetku. Svake godine ovaj projekt raste i razvija se, te se nadamo da će i broj volontera rasti. U konačnici to znači da raste i svijest građana o važnosti zaštite naše životne sredine. Ovaj projekt pokazuje kako se u samo jednom danu može napraviti jako puno za dobrobit sviju. Djelatnici HT Eroneta će se također odazvati ovoj akciji, te će sudjelovati u čišćenju našeg okoliša na različitim lokacijama“, kazao je Vanja Gavran, rukovoditelj Odjela za korporativne komunikacije HT Eroneta.

Božidar Mihajlović, predsjednik UG „Ruke“ naglasio je značaj same akcije i zahvalio se kompaniji HT Eronet koja od samog početka podržava projekt.

„Let’s do it“ i ove godine organizira akciju čišćenja divljih deponija otpada i zelenih površina u više od 110 općina u Bosni i Hercegovini, s ciljem ostvarenja svoje vizije o čistijoj i ljepšoj Bosni i Hercegovini. Očekujemo da će u akciji sudjelovati više od 50.000 građana koji će skupiti 10.000 tona smeća. Zahvaljujemo se svim sponzorima koji su prepoznali vrijednost ove akcije i pozivamo i ostale društveno odgovorne kompanije da uvide da ova akcija donosi dobrobit svima nama i pomognu u osiguravanju vode, sokova i rukavica za sve volontere. Svi građani su pozvani da se registriraju na našoj web stranici www.letsdoit.ba i da 26. i 27. travnja budu dio najvećeg volonterskog pokreta u povijesti Bosne i Hercegovine. Daj i ti svoj doprinos u stvaranju ljepšeg okruženja za sve nas. Let’s do it“.

Koordinatorica projekta za područje općine Mostar, Tajma Tiro je istaknula značaj akcije za ovu općinu, kazavši:

 „Vodim ovaj projekt u ime Vijeća mladih grada Mostara. Kao što je već dobro poznato, osnovni cilj akcije je probuditi svijest ljudi da izađu na ulice svog grada i da ga očiste kako bi živjeli u zdravom okruženju. Jer čistoća je pola zdravlja“.

Obratila se i koordinatorica akcije za općinu Čapljina, Vesna Korda Vidić te je istaknula:

Naš cilj je potaknuti ljude da pozitivno razmišljaju i da shvate da otpad utječe na vodu, zemlju i zrak te ih zagađuje toksičnim tvarima koje u konačnici utječu na zdravlje ljudi. Većina škola se uključila ali radimo i na tome da se uključi što više predškolskih ustanova, jer se tako može puno promijeniti i najviše postići“.