U Mostaru dodijeljene Napretkove stipendije

Proteklog vikenda u Mostaru je održana svečanost potpisivanja ugovora za stipendije koje je za ovu akademsku godinu dodijelio Fond za stipendiranje Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak „Ivo Andrić – Vladimir Prelog”. Fond je ove godine dodijelio 38 stipendija i potpora, a od toga 12 za studente koji studiraju u Mostaru.

Predsjednik HKD-a Napredak – Glavna podružnica Mostar prof. dr. Miroslav Palameta čestitao je svim dobitnicima stipendija kazavši kako su ove stipendije, iako nisu velike, u današnje vrijeme značajna podrška svima koji su ih dobili. „Teško je danas osigurati sredstva za stipendije, ali je jako važno da Napredak konstantno realizira svoju osnovnu misiju pomaganja mladima. Novaca ima, samo nažalost mnogi su uskogrudni i ne žele odvajati sredstva za ovakve projekte”, kazao je Palameta.

Ovom prigodom predstavljen je još jedan značajan Napretkov projekt, „Napretkova ljetna akademija u Beču”, koja se ove godine organizira petnaesti put. Svake godine, pa tako i ove, 30 studenata iz BiH i Hrvatske ima priliku tri tjedna učiti njemački jezik u austrijskoj prijestolnici i upoznati sve ono što Beč nudi u povijesnom, umjetničkom i turističkom smislu. Akademija će biti održana od 4. do 24. kolovoza. Tako je danas održano i testiranje znanja njemačkog jezika za zainteresirane polaznike, a testiranje će biti održano i naknadno tako da se svi zainteresirani mogu javiti na e-mail: info@hkdnapredak-mostar.com.