U Ministarstvu obrane razgovrano o modelima konsolidacije PS „Vitez“

Ministrica obrane BiH, Marina Pendeš primila je 27. svibnja v.d. direktora PS „Vitezit“, Josipa Miškovića i izaslanstvo HDZ BiH Vitez na čelu s zastupnikom u Zastupničkom domu Parlamenta F BiH Borisa Marjanovića.

Cilj sastanka bio je detektiranje ključnih problema Poslovnog sustava „Vitezit“ Vitez, tvrtke u vlasništvu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, koja se susreće s brojnim nagomilanim problemima. Nakon uvodnih i pozdravnih riječi ministrica Pendeš sa sugovornicima razgovarala je o modelima moguće pomoći u konsolidaciji ovoga nekada uspješnog poduzeća. Također, Ministrica je goste upoznala i s načinom rješavanja viškova naoružanja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava te civilno-vojnoj suradnji.

Gosti iz Viteza  zahvalili su se Ministrici na prijemu te je upoznali s koracima koje su poduzeli ili planiraju poduzeti kako bi se stanje u spoemnutom poduzeću popravilo.

„Sve strukture vlasti, počevši od općinske, preko županijske, federalne te državne moraju se, zajedno sa menadžmentom PS „Vitezit“ Vitez maksimalno angažirati kako bi se na najbolji mogući način riješili problemi s kojima se susreću djelatnici Vitezita, ali i cjelokupna općina Vitez“, zaključak je sastanka održanog u Ministarstvu obrane Bosne i Hercegovine.

Izaslanstvo OO Mladeži HDZ-a BiH Vitez također je posjetilo Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine gdje su se susreli s ministricom, Marinom Pendeš. Ministrica Pendeš iskazala je punu potporu radu Mladeži, koja je od prije nekoliko dana punopravni član Mladih Europske pučke stranke (YEPP).

„Spoj iskustva i mladosti je idealan spoj, stoga svi zajedno u HDZ-u BiH moramo pomoći jedni drugima u građenju boljeg društva“, kazala je između ostalog Ministrica.