U krvavom pohodu muškarac ubio tri osobe

policija1Umirovljeni policajac Dragan Đokić (56) ubio je sinoć u Loparama troje ljudi, ranio dijete, te pokušao da izvrši samoubojstvo.

U Centru javne bezbjednosti Bijeljina Srni je potvrđeno da je Dragan sinoć (28.12.) iza 18.00 sati ispred Pošte u Loparama ubio bratovu ženu Maru Đokić /60/, pucajući iz automatske puške.

On je zatim otišao u stan, gdje je ubio bratića Dražena Đokića /39/ i njegovu suprugu Miru /36/, dok je njihovom djetetu /13/ pucao u noge.

Nakon masakra, pucao je sebi u glavu. Ubojstva je policiji prijavio brat počinitelja zločina. Ranjeno dijete je izvan životne opasnosti i smješteno je u bolnicu u Bijeljini.

Kako javlja Fena, uzrok ovoj nezapamćenoj tragediji su višegodišnji neriješeni imovinski problemi. Ubijeni Dražen i Mira imali su i kćerku, ali nije poznato gdje je ona bila u trenutku ovog trostrukog ubojstva.

– Dragan Đokić je suprugu svog brata Mile Đokića ubio u ulici Cara Dušana ispred pošte u Loparama, a zatim u stanu ubio njihovog sina i snahu te ranio njihovog sina, a zatim pokušao sebi da oduzme život pucajući iz automatske puške sebi u glavu, potvrdila je glasnogovornica CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović.

Policija i dežurni tužitelj vrše uviđaj, a u tijeku je i istraga o uzrocima koji su doveli do ove teške obiteljske tragedije, kazala je Simojlović, a prenosi Dnevni avaz.