U Kreševu održano prvenstvo Herceg Bosne u lovnom streljaštvu

U organizaciji Lovačkog saveza Herceg Bosne i Lovačkog društva Tetrijeba iz Kreševa, na lokalitetu Vaganj u Kreševu proteklog vikenda održano je ekipno i pojedinačno prvenstvo klubova članova Lovačkog saveza Herceg Bosne u lovnom streljaštvu.

Sudjelovala su 53 natjecatelja iz LD “Jarebica” Mostar, LU “Sava” Orašje, LD “Tetrijeb” Kupres, LD “Mosor” Široki Brijeg, LU “Jadran” Neum, LU “Kuna” Domaljevac, LD “Fazan” Odžak, LD “Vitez” Vitez, LD “Galeb” Čapljina, LD “Lještarka” Kiseljak, LD “Zec” Busovača i LD “Tetrijeb” Kreševo.

U ekipnoj konkurenciji najbolji su bili Širokobriježani, drugo mjesto osvojili su lovci iz Orašja, a treće lovci iz Čapljine. Širokobriješki lovci bili su najbolji i u pojedinačnoj konkurenciji: prvo mjesto osvojio je Zoran Mandić, a drugo Tomislav Mandić, dok je treće mjesto pripalo Anđelu Dragičeviću iz LD “Galeb”, Čapljina. Na istom lokalitetu održan je i trening za sve sudionike, a i trening i natjecateljski dio organizirani su besprijekorno pa su sudionici imali gotovo idealne uvjete za postizanje dobrih rezultata. Zadovoljstvo natjecanjem i pripremama nisu krili ni domaćini ni gosti.

„Zadovoljni smo odzivom jer došao je maksimalan broj sudionika, inače redovitih natjecatelja u lovnom streljaštvu koje je, moram naglasiti, izuzetno skup sport. Zahvaljujući brojnim pojedincima i ustanovama, uspijevamo organizirati natjecanja i razvijati lovstvo“, kaže Mladen Malenica, član LD “Tetrijeb” iz Kreševa.
Prema riječima Ivice Lučića, tajnika LS HB, lovno streljaštvo važan je segment lovstva, a na razini Saveza godišnje se održavaju dva natjecanja. Prvo ima karakter međunarodnog, a drugo je prvenstvo članova Saveza.

hercegbosna.org