U Konzum u BiH stižu pametna kolica

Pametna kolica uskoro stižu u prodajne centre Konzuma BiH u Sarajevu i Banjaluci, a kupcima će omogućiti moderniji, brži i ekonomičniji način kupovine, po uzoru na europske i svjetske prakse trgovačkih lanaca, javlja N1.

Zahvaljujući inovativnom proizvodu Shop&Touch, kupci će na ekranu svojih kolica vidjeti trenutne akcijske ponude, pronaći lokaciju svakog željenog artikla, provjeriti cijene proizvoda i ono najvažnije, u svakom trenutku mogu očitati sadržaj korpe i ukupnu vrijednost za plaćanje.

“Korištenje ovog sistema kupcu nudi dodatne informacije kao što su najkraće rute kroz prodavaonicu ili detaljan opis svih proizvoda. Najveća prednost zasigurno je praćenje trenutne potrošnje, kao i jednostavno plaćanje na zasebnoj blagajni u prodavnici, što osim uštede u kućnom budžetu donosi i uštedu vremena. Kontinuiranim unapređenjem poslovne mreže želimo našim kupcima ponuditi potpuno nove standarde, kako bi kupovina bila na najvišem nivou i jedinstven doživljaj, a pametna kolica sigurno će tome doprinijeti”, istaknula je Irena Miličević, direktorica marketinga Konzuma BiH.

Asistenta u kupovini prvo će dobiti građani Banjaluke već 1. prosinca kada se otvara super preuređeni Konzum Family centar, a sarajlije sredinom prosinca, preuređenjem i otvaranjem najmodernije prodavnice u regiji, na adresi Ložionička 16.

Prethodni članakBožićna bajka u Hrvatskom kazalištu Travnik
Sljedeći članakSBŽ dobio Priručnik za borbu protiv prosjačenja i nasilja nad djecom