U Kaknju održan turnir mladih nogometaša, učestvovali i Kolibrići

Proteklog vikenda povodom dana rudara u gradskoj sportskoj dvorani u Kaknju je održan pozivni turnir mladih nogometaša 2005. godište.

Poziv za učešće na tom turniru su dobili i mališani nogometnog kluba Rijeka, popularni kolibrići, njihova najtalentiranija generacija 2005. godište koja je samo ove godine osvojila osam trofeja.

Na ovom kvalitetnom turniru osim domaćina Rudara i Mladosti iz Kaknja učestvovale su najbolje selekcije premierligaških klubova Željezničara, Sarajeva, Čelika i Viteza.

Poslije ovoga turnira razgovarali smo sa trenerom Dario Čerkezom koji je za portal vitez.info istakao,  “Pored ovih renomiranih i zaista kvalitetnih ekipa koje su učestvovale na ovom turniru naša selekcija je po tko zna koji put pokazala da zaista vrijedi i spada u red najtalentiranijih u ovoj starosnoj kategoriji.
U grupnoj fazi natjecanja smo ostvarili tri pobjede nad Željezničarom, Čelikom i Rudarom te smo u polufinalu u dosta kvalitetnoj i uzbudljivoj utakmici svladali vršnjake i sportske prijatelje iz NK Vitez rezultatom 2-1. U velikom finalu naši mališani ipak nisu uspjeli prirediti senzaciju i drugi put savladati fantastičnu selekciju Željezničara iz Sarajeva iako su naši mališani poveli već u drugoj minuti finala, ipak nisu uspjeli smoći snage i sačuvati to vodstvo te su poraženi rezultatom 3-1.

Poslije ovoga turnira kolibrići su dobili itekako zasluženi odmor za Božićno novogodišnje praznike te je trener Dario Čerkez sljedeće okupljanje zakazao za 5. siječnja 2015. godine kada se nastavljaju pripreme za VII Međunarodni trofej Banja Luka koji se održava 10 i 11. siječnja 2015. godine.

Prethodni članakPriopćenje za javnost Načelnika općine povodom projekta Gradske tržnice
Sljedeći članakRukometna reprezentacija BiH odigrala humanitarni susret s HRK Čapljinom