U jednom danu iz grada u BiH tri autobusa puna bh. građana otišla u Njemačku

Na autobusnim stanicama širom BiH gotovo pa svakodnevno vladaju velike gužve. S istih mjesta dolaze nam i najpotresnije scene.

Dugi zagrljaji i želje za sretan put, uvijek propraćeni suzanam svjedoče o teškom odlukama ljudi iz BiH. Iz Banja Luke, Sarajeva, Zenice, Tuzle, Bugojna, Bihaća, ali i drugih gradova BiH svakodnevno stotine putnika napušta svoje obitelji i odlaze trbuhom za kruhom na nova radna mjesta u zemlje Europske unije, piše Srpskainfo.

Ipak na autobusnoj stanici u Prnjavoru prije nekoliko dana vladala je gužva kakva se rijetko kada viđa. Nedavno su tri autobusa s prnjavorske autobusne stanice krenula za Njemačku, a na stanici je bilo preko 100 putnika iz Prnjavora.

Video snimak i fotografije iz ovog dijela BiH vrtoglavom brzinom su se proširili društvenim mrežama i najbolje ilustriraju tešku situaciju u kojoj se nalazimo. Građani ne kriju svoje ogorčenje i tugu zbog toga.

– Mladost i pamet nam odlazi. Nije to zbog želje za napuštanjem ognjišta, već zbog borbe za bolji život i budućnost sebe i svoje djece. Tužno je to. Srce puca, ali drugog izbora nema – komenentar je jednog Banjolučanina.

Prethodni članakZamrznut štrajk glađu radnika Zenicatransa
Sljedeći članakEURO 2020: Večeras u utakmici za prestiž igraju Hrvatska i Srbija