u Jajcu sve spremno za međunarodne skokove s vodopada

Sve je spremno za 2. međunarodne skokove s vodopada u Jajcu, na kojima će sudjelovati 32 skakača iz BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Kosova, izjavio je za Fenu Huso Hadžić, direktor Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala Jajca koja je organizator ovog natjecanja.

Što se tiče organizacijskog dijela sve smo završili i spremni smo za skokove. Pratimo vremensku prognozu i nadamo se da će kiša koja danas pada samo osvježiti cijeli ambijent, a da ćemo danas imati odlične vremenske uvjete za natjecanje – kazao je Hadžić.

Istaknuo je kako se danas očekuje veliki broj posjetitelja u Jajcu te je podsjetio kako je prošle godine skokove pratilo oko 5 000 ljudi, te veliki broj medija iz BiH i svijeta.

Imam podatke iz turističkih agencija da su mnogi turisti pomjerili svoju posjetu kako bi danas prisustvovali skokovima u Jajcu – kazao je Hadžić.

Naglasio je da je vodopad u Jajcu, visine oko 21 metra, svrstan među deset najljepših vodopada u svijetu, dok skokovi predstavaljaju jedinstvenu manifestaciju.

Ne potcjenjujem nikoga, ali smatram da Jajce ima nešto što malo tko ima, pa možda čak ni Mostar koji ima dugu tradiciju. Jajce ima jedinstven ambijent, s vodopadom za ekstremne skokove u središtu grada, a o njegovoj vrijednosti svjedoči i zainteresiranost brojnih elitnih skakača iz Europe za naše natjecanje – ocijenio je Hadžić.

Revijalni program manifestacije u Jajcu počinje sutra u 14 sati, dok je natjecateljski dio zakazan za 16 sati, a predsjednik žirija će biti popularni mostarski skakač Emir Balić.

Osim za tri najuspješnija skakača, pehar će biti dodijeljen i za najbolji revijalni skok, a ove godine bit će uručen i pehar prijelaznog karaktera kojeg će pobjednik čuvati do sljedećih skokova, kada će ga predati novom pobjedniku.

Generalni pokrovitelj Drugih međunarodnih skokova s vodopada u Jajcu je općina Jajce, predvođena načelnikom Edinom Hozanom.