U Jajcu održan sastanak predstavnika policijskih agencija o situaciji u F BiH

U Jajcu je sinoć održan sastanak federalnog ministra unutarnjih poslova i direktora Federalne uprave policije (FUP) sa županijskim ministrima i policijskim komesarima. Tema sastanka bila je aktualna sigurnosna situacija u Federaciji BiH i buduće aktivnosti policije.

– Svaki građanin, svaka grupa građana, obespravljeni radnici, nezaposleni, studenti imaju pravo na miran i dostojanstven način demonstrirati protiv aktualne vlasti po pitanju ekonomskog ili socijalnog statusa. Ali, ti prosvjedi moraju biti dostojanstveni i u duhu demoracije. Ne smije se rušiti, ne smije se paliti. Policija do sad nije primjenila silu, a bili su ispunjeni svi zakonski uvjeti da policija primjeni silu – izjavio je nakon sastanka Predrag Kurteš, ministar unutarnjih poslova FBiH, javio je Radio TNT.

Direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač naglasio je kako su sigurnosne strukture u Federaciji BiH posebno osjetljive na pokušaje rušenja ustavnog poretka u našoj zemlji.

– U svakom slučaju, svi čelni ljudi sigurnosti u Federaciji BiH su iskazali do kraja opredjeljenost da se poduzmu mjere i sačuva javni red i mir, prije svega da se sačuva ustavno-pravni poredak u BiH – rekao je Lukač.