U Gromiljaku održan seminar ‘Komunikacija i konflikti u braku’

U organizaciji Ureda za brak i obitelj te Centra za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije, u Duhovnom centru “Kuća Navještenja” u Gromiljaku ovih je dana održan seminar namijenjen bračnim parovima spomenute, ali i drugih župa kreševskog dekanata. Tema je bila “Komunikacija i konflikti u braku”.

Voditelji seminara velečasni dr. Dubravko Turalija, dr. Sanda D. Smoljo, dr. Ana Pecirep i dr. fra Šimo Ivelj o komunikaciji i konfliktima u braku govorili su s različitih stajališta – teološko-biblijskog, psihološko-medicinskog i pravno-moralnog.

Iz različitih župa

Na seminaru su sudjelovali bračni parovi iz različitih župa kreševskog dekanata u pratnji dvojice mjesnih župnika, velečasnog Ilije Filipovića, župnika župe Gromiljak, i velečasnog Marina Marića, župnika župe Deževice.

Svoj doprinos kvaliteti seminara dale su i sestre Služavke Malog Isusa predvođene sestrom Ljiljom Marinčić, pročelnicom Duhovnog centra SMI u Gromiljaku. Jedno od poslanja sestara Služavki Malog Isusa je i bračni pastoral koji je kao takav prepoznat i među bračnim parovima sudionicima seminara u Gromiljaku.

Odgovorno roditeljstvo

Predavanje stručnjaka sudionike je potaknulo na raspravu i o drugim područjima bračnog života, prije svih, odgovornom roditeljstvu i kršćanskom odgoju, temama kojima bi trebao biti posvećen neki od idućih seminara namijenjenih također bračnim parovima. Otvorena je rasprava i o drugim temama kao što su duhovni rast i razvoj bračnog para kroz molitvu.

Osim stručnih saznanja o tomu kako poboljšati komunikaciju i riješiti bračne konflikte, sudionici seminara imali su priliku i bolje se upoznati te razmjenom iskustava s drugim bračnim parovima poboljšati odnose u svojim bračnim zajednicama.

Sličan seminar planiran je sredinom ožujka u Fojnici, a namijenjen je bračnim parovima iz župa Fojnica, Deževice i Busovača.

Ana Popović / Večernji list

Prethodni članak200 godina od obnove Šarene džamije: Izdana poštanska marka
Sljedeći članakU generalki NK Vitez pobijedio TOŠK