U galeriji ULSLD otvorena izložba Marinka Slipca

U galeriji Udruge likovnih stvaratelja Lašvanske doline, u Hrvatskom domu u Novom Travniku, sinoć je otvorena izložba Marinka Slipca, likovnog umjetnika iz Novog Travnika.

Posjetitelje je pozdravio i umjetnikov opus predstavio likovni kritičar Vojislav Vujanović, koji je napisao i predgovor u katalogu, a izložbu je svečano otvorio fra Branko Neimarević.

U revijalnom dijelu programa nastupile su učenice i profesorice Srednje glazbene škole “Jakova Gotovca” iz Novog Travnika.

Izložba će biti postavljena do 1. rujna i bit će otvorena za posjetitelje svaki dan od 14 do 18 sati.

“Ugodno sam iznenađen posjetom. Raduje me da se okupio jako velik broj zaljubljenika u likovnu umjetnost iz raznih krajeva Središnje Bosne, ali i drugih županija. Ovo je moja četvrta samostalna izložba i veoma dugo sam ju pripremao. Uvjeren sam da oni koji uspiju u narednim danima posjetiti galeriju ULSLD neće žaliti odvojenog vremena”, izjavio je za Fenu autor izložbe Marinko Slipac.

Marinko Slipac je rođen 1961. godine u Novom Travniku, gdje je i sada nastanjen. Sudjelovao je na brojnim skupnim izložbama i likovnim kolonijama po BiH i Hrvatskoj. Ima četiri samostalne izložbe.  Uz članstvo u Udruzi likovnih stvaralaca Lašvanske doline, član je i sarajevske udruge likovnih umjetnika “Napredak”. Voditelj je novotravničke Zavičajne zbirke “Baština”, a bavi se i publiciranjem iz oblasti povijesti i arheologije.