U Franšiznom centru BiH svečano obilježena 26. obljetnica Economica

SInoć je u Vitezu, 17. prosinca 2013. godine, u kongresnoj dvorani hotela Central svečano obilježena dvadeset i šesta obljetnica osnutka poduzeća Economic iz Viteza, koju je glazbenom numerom otvorio Ivan Jelić, student na Glazbenoj akademiji u Zagrebu.

Daleke 1987. godine, postavljeni su temelji poduzeća koje danas broji 260 djelatnika i čije poslovne korake je u kratkim crtama predstavila moderatorica Dijana Rajić, voditeljica službe nabave.

Prisutnim su se pozdravnim govorima obratili Franjo Rajković, generalni direktor i Stjepan Marjanović, direktor komercijalnog sektora.

Djelatnici Economica s ponosom su ugostili prijatelje, poslovne partnere kao i visoku veleposlanika Kraljevine Nizozemske, NJ.E. Jurriaana Kraaka. Nakon prezentacije “10 godina uspješnog rada vlastite proizvodnje” koju je održao direktor tehničkog sektora, Ivan Lujić, uručena su priznanja za najbolje partnere.

U protekloj godini, posebno se istaknulo poduzeće Badkamer discount iz Nizozemske kao najbolji kupac u inozemstvu kojem je priznanje u ime poduzeća uručio Darijo Jerković, voditelj službe veleprodaje. Priznanje za najboljeg partnera u kategoriji dobavljača uručio je Stjepan Marjanović, predstavniku poduzeća Končar iz Zagreba.

Prije godinu dana,17. prosinca 2012. Economic je navršio punih 25 godina poslovanja. U mjesecima poslije jubilarne, 25. obljetnice, tim za izradu monografije uspio je objediniti, a nakon toga i koncipirati strukturu monografije “Economic – 25 godina s vama”. Urednici monografije su Mario Mlakić i Vedran Skočibušić. Lektor je Alojz Gučanin, prijevod na engleski jezik uradili su Bruno Žuljević i Bojana Dimitrijević, urednik fotografije je Siniša Skenderija, a dizajn i grafičku pripremu potpisuje Mario Rajić.

Prvi primjerak monografije, kao i plaketu za doprinos u razvoju partnerskih odnosa NJ.E. veleposlaniku Kraljevine Nizozemske, Jurriaan Kraaku uručio je generalni direktor Economica, Franjo Rajković.

U završnom dijelu manifestacije uručena su priznanja za 24 djelatnika Economica s 10 godina radnog staža u poduzeću.

U 2013. godini, kroz 26. godinu postojanja i djelovanja poduzeća, posebna priznanja uručena su djelatnicima Lordanu Iličiću i Vladislavu Gariću za vrhunske rezultate, dosljednost u radu i doprinos boljim poslovnim rezultatima.

Glazbenim numerama, ovaj događaj uveličali su i članovi HKD-a Napredak iz Viteza. Druženje djelatnika, poslovnih parntera i prijatelja Economica nastavljeno je u restoranu Central, uz glazbeni nastup Monty benda.