U Fojnici odigran 6. Internacionalni košarkaši turnir “Fojnica 2016”

U povodu dana Općine Fojnica u organizaciji KK “Star” Fojnica, a pod pokroviteljstvom općine Fojnica, odigran je 5. i 6. ožujka 2016. godine 6. Internacionalni košarkaški turnir “Fojnica 2016”. Sudjelovalo je 8 ekipa u kategoriji djevojčica 2002. godište i mlađe.

U periodu od 5. do 6. 3. 2016. godine sudionice turnira, a gosti Fojnice bili su sljedeći klubovi:

ŽKK RAGUSA iz Dubrovnika (HR)
ŽKK KOPRIVNICA iz Koprivnice (HR)
ŽKK PRIMORJE iz Herceg Novog (MNE)
KK ABC BASKET iz Tuzle (BIH)
ŽKK KONJIC iz Konjica (BIH)
ŽKK ŽELJEZNIČAR iz Sarajeva (BiH)
ŠK PRVI KOŠ iz Viteza (BiH)

“Ekipe su bile smještene u našim novim i renoviranim smještajnim objektima, a to je Reumal i Aquareumal. Sponzori, simpatizeri i roditelji su omogućili da što kvalitetnije organiziramo dvodnevni turnir i da budemo još bolji domaćini i vrijedni spomena u regiji”, ističu iz KK “Star” Fojnica.

U finalnom susretu snage su odmjerile ekipe KK “Star” Fojnica i ŽKK “Koprivnica”, gdje su Fojničanke pobijeđene, od inače trećeplasiranog nacionalnog tima na razini Republike Hrvatske. Poredak turnira je sljedeći:

1. ŽKK KOPRIVNICA
2. KK STAR FOJNICA
3. ŽKK PRIMORJE HERCEG NOVI
4. ŽKK RAGUSA DUBROVNIK
5. ŽKK KONJIC
6. ŠK PRVI KOŠ VITEZ
7. KK ABC BASKET TUZLA
8. ŽKK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO

MVP igračica turnira je DOROTEJA LALJEK iz ŽKK Koprivnica, a najpetorka je Amina Klisura (KK STAR FOJNICA), Ajla Tutnjević (KK STAR FOJNICA), Sara Mia Munitić ( ŽKK RAGUSA DUBROVNIK), Jovana Savković (ŽKK PRIMORJE HERCEG NOVI), Doroteja Laljek (ŽKK KOPRIVNICA).

“Sretni i ponosni što smo realizirali ovaj turnir, a već se pripremamo za II internacionalni turnir 19. i 20. 3. 2016. u Dubrovniku”, napominju iz KK “Star” Fojnica.