U Federaciji 15 novih slučajeva, upućen apel građanima

U protekla 24 sata na području Federacije BiH testirano je 959 uzoraka na koronavirus. Pozitivno je 15 osoba.

“U protekla 24 sata testirano 959 uzoraka, 15 je pozitivnih na Covid-19. Do sada je testirano 14.475 uzoraka, a Covid je potvrđen kod 826 osoba”, objavio je stručni savjetnik za odnose s javnošću Federalnog ministarstva zdravstva Zlatan Peršić na konferenciji za medije, prenosi N1. 

“Najveći broj je u HNŽ 238, potom u ZDŽ 132, u SŽ 112. Ukupno oporavljeno 256 osoba u FBiH, 21 pacijent u protekla 24 sata. Kontinuirano imamo porast oporavljenih slučaja”, dodaje. Peršić je još naglasio kako se ublažavanje mjera ne smije shvatiti na pogrešan način.

“Ublažavanje mjera, ne smije se shvatiti pogrešno da je to kraj borbe s pandemijom. Naprotiv, mi smo praktično na početku s pandemijom i trebamo biti svjesni da ćemo živjeti i dalje u okolnostima stalne prijetnje. I dalje imamo kontinuirani prenos i borba će trajati vrlo dugo. Ublažavanje mjera je vezano s jedne strane da u novim okolnostima društvo i sustav moraju funkcionirati, a s druge strane pretpostavlja se da su se svi ljudi upoznali sa značajem prevencije i dosta toga naučili o virusu”, objasnio je. 

“Potpuno pogrešno shvaćanje je da smo pri kraju pandemije”, zaključio je u obraćanju medijima.