U FBiH još 27 zaraženih, od idućeg tjedna popuštanje mjera

U protekla 24 sata u Federaciji BiH je testirano 1030 uzoraka od koji je 27 pozitivno na Covid-19, potvrdio je Goran Čerkez, pomoćnik federalnom ministra zdravstva i član Federalnog stožeraa civilne zaštite. U ovom bh. entitetu, od početka epidemije je testirano 17.295 osoba, a potvrđeno je 918 pozitivnih slučajeva. 

– U Hercegovačko-neretvanskoj županiji je zaražena 261 osoba, u Zeničko-dobojskoj županiji 180, u Sarajevskoj županiji je 115, Unsko-sanskoj županiji 91, Zapadno-hercegovačkoj 84, Tuzlanskoj županiji 81, Srednobosanskoj 40, Bosansko-podrinjskoj 22 i Posavskoj tri slučaja. Trenutno je hospitalizirano 46 pacijenata, od kojih je četvero na respiratoru – rekao je Čerkez. 

On je potvrdio i da su u FBiH dosad od koronavirusa preminule 33 osobe, od kojih je 19 muškaraca i 14 žena.  S obzirom na to da predstoje prvosvibanjski praznici, iz Federalnog stožera civilne zaštite su pozvali građane da se drže propisanih mjera, nose maske i ne zadržavaju se u većim skupinama.

– Da pokušamo da ovaj produženi vikend ostane bez većih posljedica, to može samo ostati ukoliko svi zajednički budemo usmjereni prema tom cilju, kao što smo bili i do sada – rekao je Čerkez.

Napomenuo je da od sljedećeg tjedna počinje popuštanje mjera, što će doprinijeti normalizaciji života.

– Jako je bitno da ostanemo svi posvećeni mjerama koje smo predložili. Manji dio populacije koji ne provodi mjere, može ugroziti i ovaj veći dio – rekao je Čerkez.

Prethodni članakŽSB: U protekla tri dana 258 testiranih i jedan slučaj zaraze koronavirusom
Sljedeći članakVlada ŽSB-a sufinancira dio plaća u sektorima kojima je zabranjen rad