U Ecosu prezentacija Viega Advantix Vario tuš kanalice

advantixU Ecosu je 8. svibnja održana prezentacija poduzeća Viega, točnije najnovije tuš kanalice Advantix Vario namijenjene za ugradnju u zidane tuš kabine.

Najveća prednost ove kanalice u odnosu na kanalice drugih proizvođača jest to što je riječ o prvoj kanalici koja se može skratiti na proizvoljnu dužinu. To je čini izuzetno praktičnom i poželjnom za ugradnju u svaku tuš kabinu.

Mogućnost kontinuiranog skraćivanja od 30 cm do 120 cm

Ova tuš kanalica fleksibilno se uklapa u arhitekturu kupaonice neovisno o svim standardnim dimenzijama. Osnovno kućište duljine 120 cm kao i nasadnik (središnja pregrada) mogu se milimetarski precizno skratiti na proizvoljnu duljinu do 30 cm. Jednostavno se izmjeri potrebna duljina i tuš kanalica se skrati pomoću tvornički isporučenog pomagala za skraćivanje i škripca. Tako ova tuš kanalica trgovcima i instalaterima olakšava skladištenje.

Prilagođenost modernim kupaonicama

U modernim kupaonicama traže se jednostavna i reducirana dizajnerska rješenja. Nova tuš kanalica Viega Advantix Vario je i tomu prilagođena. Ona se svojom purističkom estetikom vizualno besprijekorno uklapa u vrhunski asortiman Visign tuš kanalica. Središnji utor ukupne širine od samo 20 mm po sredini je podijeljen nasadnikom širine 4 mm od, po izboru, visokosjajnog ili mat plemenitog čelika.

Trostruko nagrađivan dizajn

Tri nagrade u isto vrijeme potvrđuju da je dizajn nove tuš kanalice izuzetan: reddot design award 2011, nagrada Design Plus Preis powered by ISH i nagrada za inovaciju Architektur + Technik stručnih arhitektonskih časopisa AIT, ABIT i xia Intelligente Architektur. Dodatno je tuš kanalica Advantix Vario nominirana za nagradu Designpreis Deutschland 2012.

Ugradnja sa ili bez završne šine za keramičke pločice

Nova tuš kanalica Advantix Vario ne prilagođuje se samo po duljini, nego i po visini pločica. Pomoću kontinuirano podesivih ugradbenih nožica gornji rub tuš kanalice može se točno prilagoditi visinama poda između 95 i 150 mm. Za precizno podešavanje nasadnika služe držači koji se također mogu kontinuirano podešavati po visini. Pritom se oblikovanje odvodnog utora može izvesti po izboru: sa ili bez dodatne završne šine za keramičke pločice.

Trajno brtvljenje

Konstruktori poduzeća Viega su posebnu pažnju posvetili sigurnom i vodonepropusnom zatvaranju profila tuš kanalice. Obje završnice profila opremljene su dvousnom brtvom. Odmah nakon što se natakne na profil tuš kanalice, svaka završnica profila se radi stabilnosti sigurno pričvrsti vijkom koji kasnije nije vidljiv. Istjecanje vode je time sasvim pouzdano isključeno.

Tuš kanalicu Viega Advantix Vario možete od sada pronaći u Ecosu, a detaljnije informacije o ovom proizvodu pružit će vam njihovo ljubazno osoblje.