U Domu OS BiH održan tradicionalni božićni koncert Ministarstva odbrane BiH

U povodu obilježavanja predstojećeg blagdana Božića u Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine je 13. prosinca 2016. godine upriličen tradicionalni božićni koncert i prijem, čiji je domaćin bila ministrica odbrane BiH Marina Pendeš.

Između ostalih, koncertu je nazočio član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, kao i zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto, ministri u Vijeću ministara BiH Vjekoslav Bevadna i Josip Grubeša i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Tradicionalnom koncertu nazočio je i zamjenik ministra odbrane BiH Sead Jusić, načelnik Zajedničkog štaba OS BiH general pukovnik Anto Jeleč, njegovi zamjenici generali Senad Mašović i Mirko Tepšić, vojni biskup u BiH msgr. dr. Tomo Vukšić te niz predstavnika institucija iz Bosne i Hercegovine sa svih nivoa, predstavnici vjerskih zajednica u BiH i predstavnici, kulturnog i javnog života u BiH.

Među prisutnim predstavnicima međunarodnih organizacija i institucija i članovima diplomatskog zbora akreditovanog u BiH bili su i komandant NATO štaba u BiH brigadni general Giselle Wilz, komandant EUFOR-a u BiH general Friedrich Schrőtter i ambasadorica SAD-a u BiH Nj. E. Maureen Cormack.

Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš, čestitala je svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti Božić, te svim prisutnima sretnu i uspješnu Novu 2016. godinu, te istakla da ovakvi skupovi ulijevaju nadu u sigurnu i dobru budućnost za Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH, kao i sve stanovnike domovine BiH. U svome obraćanju ministrica Pendeš kazala je kako se iz niza uspješnih aktivnosti iz tekuće godine, koja je na izmaku, ističe usvajanje dokumenta Pregled odbrane, te se posebno zahvalila svim saradnicima koji su učestvovali u tom procesu, kao i članovima Predsjedništva BiH koji su na kraju usvojili dokument Pregled odbrane, čiji je sastavni dio i Plan moderniziranja OS BiH.

U svom obraćanju, vojni biskup mons. Tomo Vukšić, pozdravio je sve prisutne, svim katolicima poželio sretan i blagoslovljen Božić te pozvao na činjenje dobra i unaprjeđenje sloge među ljudima.

U glazbenom dijelu večeri izuzev Vojnog orkestra Oružanih snaga Bosne i Hercegovine kojim je dirigirao zapovjednik pukovnik Tomislav Sušac, na koncertu su nastupili Zbor Napredak Kreševo, Klapa Žepčanke te solisti Bartolomej Stanković, Katarina Kikić i Mihaela Pavlović.

Prethodni članakU petak Božićni koncert mažoretkinja Novi Travnik
Sljedeći članakIstraga u Travniku: Platio glavom nakon što je pogriješio kuću