U četvrtak na Danima kazališta: ‘Obična priča o ljubavi’, DIS teatra Banja Luka! (FOTO)

Dani kazališta nastavljaju se ovoga četvrtka kada u Vitezu gostuje ansambl DIS teatra iz Banja Luke. Ovo je drugi put da na kazališnim danima u Vitezu nastupaju Banjolučani, ovoga puta s predstavom „Obična priča o ljubavi”, a u dogovoru s organizatorima sav prihod od ulaznica s ove predstave bit će poklonjen našem sugrađaninu, malenom Davidu Tarabi.

Ovom predstavom velikoj obitelji kulturnih i sportskih institucija priključit će se i kazalištarsci, koji će se uključiti u akciju “Zajedno za Davida”, koju je sredinom listopada pokrenula Udruga mladih “Enter”.

Četvoročlana glumačka ekipa predstave „Obična priča o ljubavi” (Željko Kasap, Masa Mirkovic, Natasa Krivosija i Bogdan Crnobrnja) oduševljava kazališnu publiku gdje god da se pojavi. Režiju ovog komada, čija se fabula zasniva na tome da ljubav iz korjena može promjeniti čovjeka, potpisuje Novica Bogdanović.

Željko Kasap glumi glazbenika koji živi punim plućima i ne mari mnogo za ono što drugi kažu. Njegov život mijenja slučajni susret i neobične okolnosti koje izmiču kontroli… Publika redovno uživa u ovoj priči i prilično je zainteresirana za tu temu, u kojoj gotovo svatko može pronaći i sličan primjer u svakodnevnom životu, a ovu predstavu pozdravljaju gromoglasnim pljeskom.”

Predstava je premijerno izvedena 2009. godine u Banjaluci. Do sada je doživjela 72 izvođenja, te je nastupala i na festivalima u Nišu, Smederevu, Beogradu, Tuzli, Mrkonjić Gradu, Novom Gradu, Kozarskoj Dubici, Srebrenici, Brodu, Linzu…

Ovoga tjedna publika će u Vitezu, uz “Običnu priču o ljubavi”, imati priliku pogledati predstavu “Ljubav”, u izvedbi Draft teatra iz Tuzle (petak, 16. listopada), te predstavu “A, E, I”, u izvedbi Harlekin teatra iz Postojne (subota, 17. listopada). Navedene predstave će biti izvedene u okviru ovogodišnjih kazališnih dana u Vitezu, ali i Europske noći teatra, koja se obilježava u subotu, 17. studenog.