U četvrtak 68. sjednica Vlade SBŽ

Danas je sazvana 68. sjednica Vlade Srednjobosanske županije (SBŽ), koja će biti održana u četvrtak 27. veljače 2014. godine, s početkom u 9 sati.

Vlada će na svojoj 68. sjednici razmatrati programe rada ministarstava, uprava, upravnih organizacija i službi za 2014. godinu, te njihova izvješća za 2013. godinu.

Na dnevnom redu će biti i izvješće o radu Agencije za privatizaciju u SBŽ, zatim prijedlog odluke o akontativnoj raspodjeli sredstava za sufinanciranje visokog školstva i institucija visokog obrazovanja za 2014. godinu te prijedlog odluke o akontativnoj raspodjeli sredstava za sufinanciranje osnovnih glazbenih škola u 2014. godini.

Članovi Vlade SBŽ, između ostalog, raspravljat će i o prijedlogu odluke o izdvajanju sredstava Agenciji za privatizaciju u SBŽ, davanju suglasnosti na protokol o vođenju pregovora za zaključivanje kolektivnog ugovora o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za oblast zdravstva na području F BiH. inicijativi za poduzimanje aktivnosti na realizaciji projekta brze ceste Lašva- Donji Vakuf te davanju suglasnosti na javno-privatno partnerstvo u dijaliznoj djelatnosti.

Iz ureda premijera SBŽ priopćeno je kako će se u uvodnom dijelu 68. sjednice održati svečano potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) i Vlade SBŽ, te prezentacija projekta “Institucionalizacija upravljanja energijom i Akcioni plan za energetsku učinkovitost u Bosni i Hercegovini”.