U Busovači već mjesec stoji šleper pun smeća iz Italije

Naime, nakon prosvjeda građana Drvara, kamion je dobio nalog da smeće odveze u Busovaču, gdje je sjedište prevozničke fime u čijem je vlasništvu šleper.

Međutim, ni tamo nisu dozvolili da se otpad istovari, pa je on do danas ostao na kamionu.

Suvlasnik “Krom reciklaže”, Rodoljub Dinić, za Srpskainfo je ranije rekao da će, kad se situacija sredi i kad uđu u halu na Pasjaku kod Drvara, tamo prvo istovariti šleper iz Busovače.

Međutim, za sada se ne zna kada će se to desiti, jer se ne zna čija je pomenuta hala. U međuvremenu, šleper u Busovači je “zarobljen” smećem, a vlasnik ovog kamiona zbraja gubitke.

Inače, kako su ranije najavili iz ovog preduzeća, “Krom reciklaža” namjerava da sav otpad, koji su uvezli iz Italije i istovarili na nekoliko lokacija od Bihaća do Bosanskog Grahova, preveze na Pasjak, u holu koja je namjenjen za reciklažu, ali je još uvijek zaključanai u njoj nema nijedne mašine.

Na pitanje kako će taj silni otpad preraditi, Dinić je odgovorio da mu mašine nisu potrebne za to, jer će otpad spaliti.

“Za tekstilni otpad nisu potrebne mašine; to je gorivo za cementare ili toplane, a u BiH ima zainteresovanih za takvo gorivo”, rekao je Dinić.

Prethodni članakJKP VITKOM: Moguće noćne redukcije zbog zamućenja izvorišta
Sljedeći članakFBiH: Tijekom protekla 24 sata 184 osoba pozitivno na Covid-19, novooboljeli u Središnjoj Bosni i Vitezu