U Busovači upriličen tradicionalni koncert ‘U susret Božiću‘

Osnovna glazbena škola Jakova Gotovca Novi Travnik, Područni odjel Busovača, večeras je upriličila tradicionalni koncert u Busovači pod nazivom ‘‘U susret Božiću‘‘.

Na koncertu, u crkvi sv. Ante Padovanskog, izvedene su popularne klasične kompozicije i božićne pjesme, a nastupili su učenici i profesori glazbene škole, odsjeka glasovira, gitare i harmonike.

– To je tradicionalni božićni koncert kojeg organiziramo već 28 godina – kazala je voditeljica područnoga odjela škole Davorka Dujmušić, koja je zahvalila brojnim gostima koji su također nastupili na koncertu.

Goste je na početku koncerta pozdravio župnik župe sv. Ante Padovanskog u Busovači fra Zoran Jaković koji je kazao da je muzika univerzalni jezik koji spaja ljude, jezik koji ne poznaje granice.

– Koncert je iz godine u godinu prerastao u tradiciju. Pokazatelj je da se do vrhunskih umjetnika dolazi od osnovnih koraka – istakao je fra Zoran.

Zahvalio je svim profesorima Osnovne glazbenee škole, ali i roditeljima koji daju podršku svojoj djeci da se bave umjetnošću.

– Puno vremena i ljubavi je potrebno da se odgoji jedan glazbenik, a ova područna škola radi na tome da ova djeca budu naše bogatstvo gdje god odu – poruči je fra Zoran.

Koncert je počeo kompozicijom “Poljubi zemlju po kojoj hodaš”, a završio “Svim na zemlji, mir, veselje”.

Održan je pod pokroviteljstvom Općine Busovača, a u organizaciji koncerta pomogli su i Župni ured sv. Ante Padavanskog te HKD Napredak Busovača.