U Bugojnu i Travniku zaplijenjeni narkotici i oružje, uhićene četiri osobe

U nastavku pojačanih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv zlouporabe opojnih droga, tijekom protekla dva dana provedena je još jedna uspješna akcija na području Bugojna i Travnika.

U akciji su sudjelovali policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno, koji su na osnovu pribavljene naredbe Općinskog suda Bugojno, u ulici Armije BiH, općina Bugojno izvršili pretres obiteljske kuće u kojoj su zatečene četiri osobe, od kojih je jedna mlađa ženska osoba. Prilikom pretresa pronađene su različite praškaste i zeljaste materije u količini od oko 500 grama, za koje se sumnja da je opojna droga speed i cannabis, digitalna vaga, kao i drugi predmeti i sredstva koja se koriste za proizvodnju i promet opojnih droga.

Akcija je nastavljena na području Travnika, gdje su policijski službenici Sektora kriminalističke policije u suradnji sa Jedinicom za specijalističku podršku, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno izvršili pretres obiteljske kuće i pratećih objekata u mjestu Han Bila, općina Travnik. Prilikom pretresa pronađena je jedna automatska puška, tri tromblonske mine, kao i određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga Cannabis.

Prilikom provođenja navedene akcije slobode su lišene 4 osoba koje se sumnjiče za krivična djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, kao i za krivično djelo „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“.

U suradnji sa nadležnim kantonalnim tužiteljstvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.