U BiH sve sunčanije i toplije, objavljena prognoza za vikend

U Bosni se danas očekuje umjereno oblačno vrijeme. Tijekom dana, postupno smanjenje oblačnosti i sunčanije. U Hercegovini pretežno sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 19 stupnjeva.

Objavljena je prognoza i za tri dana:

Četvrtak – u Bosni i Hercegovini malo do do umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 10, u Krajini i do 14, a najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20 stupnjeva.

Petak – u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. Nešto više oblačnosti se očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima gdje se očekuje i kiša. U večernjim satima kiša se očekuje i u centralnim dijelovima. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 5 i 10, na jug do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 18, na jugu do 21 stupanj.

Subota – u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u južnim i jugoistočnim područjima sa slabom kišom. Tokom dana, bez padavina i postupno smanjnje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka između 3 i 8, na jug do 10, a najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 18 stupnjeva, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.