U Banjaluci održano Državno prvenstvo za kadete, juniore i U21 seniore

U subotu, 17. studenog 2018. godine u organizaciji Karate saveza BiH održano je Državno prvenstvo u karateu za kadete, juniore i U-21 seniore. Prvenstvo je održano u dvorani „Borik“ u Banjaluci, a pravo sudjelovanja izborilo je 457 natjecatelja iz 92 kluba.

Državno prvenstvo bilo je izbornog karaktera za nastup reprezentacije Bosne i Hercegovine na Balkanskom prvenstvu u Dubrovniku krajem mjeseca studenog (najbolja tri prvoplasirana natjecatelja po kategoriji), kao i za Europsko prvenstvo u karateu koje će se održati u Danskoj u veljači naredne godine.

Natjecatelji karate kluba „Mladost“ Vitez osvojili su tri medalje i to jednu zlatnu te dvije brončane. Zlatnu medalju je osvojila Varupa Nedžmina u kategoriji borbe kadetkinje +54, dok su se brončanim medaljama okitili Dedović Munib u kategoriji borbe juniori +76kg i Adnan Hurem u kategoriji borbe U21 seniori –75kg.

Šef stručnog stožera, Aldin Adilović, rekao je da je zadovoljan postignutim rezultatima te da natjecatelji bez pauze nastavljaju s pripremama za Balkansko prvenstvo koje se održava krajem mjeseca studenog u Dubrovniku. Ovim putem čestita i  zahvaljuje se svim osvajačima medalja, trenerima kluba kao i svim članovima karate kluba „Mladost“ Vitez.