Tvrtka Šišović najveći proizvođač mlijeka u FBiH

Na spomen tvrtke Šišović mnogi će reći da je riječ o najvećem privatnom proizvođaču svježeg mesa u Bosni i Hercegovini, no ova tvrtka pored mesne industrije ima nadasve razvijenu i mliječnu industriju. Tvrtka posjeduje dvije farme mlijeka u Tomislavgradu i Višićima. Na godišnjem nivou, farme proizvedu 6 500 000 litara mlijeka, a proizvedeno mlijeko otkupljuju tvrtke Meggle Bihać i Milkos Sarajevo. Dugogodišnja suradnja navedenih tvrtki najbolji je primjer kako se kvalitetnom suradnjom domaćih tvrtki može stvoriti odličan i provjeren proizvod.

Ove suvremeno opremljene farme posjeduju kompjuterizirani sustav praćenja zdravstvenog i produktivnog stanja krava. U težnji da kontinuirano unaprjeđuju proizvodne kapacitete i kvalitetu usluge , tvrtka u vlasništvu ima i nekolicinu certifikata kojima može biti konkurentna i na inozemnom tržištu.

O tvrtki

Tradicija stočarske i poljoprivredne proizvodnje obitelji Šišović duga je cijelo stoljeće. Službeni početci današnje tvrtke Šišović vezani su uz 1987. godinu kada je otvorena prva mesnica u Rakitnu. Najveći su proizvođači svježeg mesa u BiH i posjeduju sedam vlastitih mesnica. Tvrtka u svom konzorciju ima i pet tvrtki u vlasništvu kojima upotpunjava kvalitetu svoje usluge. Sa sigurnošću se može reći da je tvrtka Šišović sa 200 zaposlenih jedan od glavnih gospodarskih pokretača, ne samo Rakitna, već i šire regije.

Kontinuiranom težnjom za podizanjem kvalitete svojih proizvoda, tvrtka je uvela ISO standard još 2001. godine, a dvije godine kasnije i HACCP sustav. Uvedeni sustavi osiguravaju potpunu kontrolu svježeg mesa od pašnjaka do stola. Društvo Šišović 2004. godine otvorilo je prvu privatnu veterinarsku stanicu na području Federacije BiH, u kojoj uspješno danas rade 5 doktora veterine i 2 tehničara, koji nadziru cijeli proces proizvodnje mesa i mlijeka.

Mi Media / Hum.ba