Tvrtka Palavra iz Travnika otvorit će za 10 milijuna eura novu tvornicu

Direktor tvrtke Predrag Palavra potpisao je danas ugovor s Gradom Petrinja (RH) o kupnji 3,5 hektara zemljišta u spomenutoj zoni.

Tvrtka Palavra iz Travnika, specijalizirana za proizvodnju furnira, otvorit će, najkasnije za dvije godine, novu tvornicu u Poslovnoj zoni Mošćenica, na petrinjskom području.

Investicija je to od oko 10 milijuna eura koja će zaposliti stotinjak radnika, a sve što proizvedu izvozit će.

Direktor tvrtke Predrag Palavra potpisao je danas ugovor s Gradom Petrinja o kupnji 3,5 hektara zemljišta u spomenutoj zoni.

– Izvozimo na sve kontinente, nemamo nikakvih problema s plasmanom naših proizvoda, a ovdje smo odlučili pokrenuti proizvodnju s obzirom na blizinu sirovine koja nam je neophodna. Mi danas i u Bosnu uvozimo sirovinu iz Hrvatske. Uz tvrtku u Španjolskoj bit će to naša druga tvrtka na području Europske unije– rekao je Palavra, koji u matičnoj tvornici u Novoj Bili zapošljava 140 radnika. Napomenuo je kako će za gradnju i opremanje tvornice trebati 15-ak mjeseci od sređivanja dokumentacije.

– Grad će svako novootvoreno radno mjesto prvu godinu rada pratiti s 1000 kuna mjesečno. To će u ovom slučaju biti pomoć od 1,2 milijuna kuna u korist Palavre d.o.o. Želimo i vratiti dio novca u realni sektor koji puni naš proračun – rekao je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović. Napomenuo je kako Poslovna zona Mošćenica ukupno na raspolaganju za investitore ima deset hektara zemljišta.

Izvor