Tužiteljstvo BiH preuzima predmet nabave respiratora

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine preuzet će predmet koji se odnosi na navode o nezakonitostima i nepravilnostima u svezi s uvozom respiratora iz NR Kine u BiH, koji su iznosili oko 10,5 milijuna KM.

Na sastanku održanom na inicijativu glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić, u prostorijama SIPA-e, s dužnosncima SIPA-e, Županijskog tužiteljstva u Sarajevu i Agencije za javne nabave BiH, dogovoren je nastavak aktivnosti u tom predmetu.

– Nakon što je Državna agencija za istrage i zaštitu, temeljem svojih ovlasti propisanih Zakonom o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma, izvršila provjere navoda o nezakonitostima u svezi s nabavom 100 respiratora iz NR Kine, te nakon ocjene dosad poznatih činjenica, utvrđeno je da u tom predmetu postoji nadležnost Tužiteljstva BiH, te će daljnje aktivnosti i provjere biti nastavljene i vođene pod nadzorom Tužiteljstva BiH.

S tim u svezi, Županijsko tužiteljstvo SŽ dostavit će Tužiteljstvu BiH tijekom dana predmet koji je do sada vođen pod njihovim nadzorom – navodi se.

Prethodni članakDom naroda F BiH: Županijama bez odlaganja staviti na raspolaganji 200 milijuna KM od sredstava MMF-a
Sljedeći članakVIDEO: Limena glazba i Lašvanske dive snimili online verziju pjesme ,,Za dobra stara vremena”