Na turniru „MI VELIKI KOŠARKAŠI“ u Vitezu najbolji dječaci iz KK „Findo“ Doboj!

U organizaciji Škole košarke Prvi koš Vitez, u subotu se, u GSD Vitez, odigrao košarkaški turnir za dječake rođene 2004. i mlađe. Na taj dan, u prelijepoj viteškoj dvorani okupilo se oko 100-ak mladih košarkaša iz Doboja, Zenice, Novog Travnika, Jajca i Viteza.

Svi koji su došli dati podršku organizatorima, ali i svim mladim košarkašima, mogli su kroz 9 utakmica vidjeti pregršt prelijepih tehničkih poteza, karakterističnih za uzrast dječaka koji su nastupali na turniru.

Na kraju dana, najviše su pokazali dječaci iz KK Findo Doboj i OKK Čelik Zenica, a više vještine i želje za pobjedničkim peharom pokazali su dječaci iz Doboja, te zasluženo osvojili prvo mjesto.
Za treće mjesto igrali su ŠK Prvi koš Vitez, kao domaćin turnira i KK Vodopad Jajce, a gosti iz Jajca su ostvarili vrijednu pobjedu, te osvojili treće mjesto. U utakmici za peto mjesto, KK Novi Travnik je pobjedio svoje vršnjake iz OKK Vitez.
Na kraju, konačan poredak glasi:
1. KK Findo Doboj
2. OKK Čelik Zenica
3. KK Vodopad Jajce
4. ŠK Prvi koš Vitez
5. KK Novi Travnik
6. OKK Vitez
Pored ekipnih nagrada, za prva tri mjesta to su bili pehari i diplome, a za ekipe od četvrtog do šestog mjesta samo diplome, domaćin je osigurao i nagrade za najbolje pojedince turnira.
Posebnu nagradu za najmlađeg sudionika turnira dobio je Omar Hrustić (OKK Vitez).
Najbolji strijelac turnira je Džan Halilović (OKK Čelik Zenica), dok je najbolji u natjecanju šutiranja slobodnih bacanja bio Marin Marin (ŠK Prvi koš Vitez).
Najbolja petorka turnira: Filip Lopandić (KK Findo Doboj), Džan Halilović (OKK Čelik), Leonardo Jurić (KK Novi Travnik), Ivan Lučić (KK Vodopad Jajce) i Marin Marin (ŠK Prvi koš Vitez).

Najboljim igračem turnira proglašen je Mihailo Vajić iz KK Findo Doboj!
„Zahvaljujemo svim klubovima sudionicima i trenerima koji su došli i svojim nastupom obogatili naš turnir. Sretni smo da smo u jednom danu mogli okupiti 100-ak dječaka u jednom istinskom nadmetanju koje je trajalo čitav dan. Hvala članovima Škole košarke Prvi koš Vitez koji su na bilo koji način pomogli organizaciji ovog turnira.
Rezultati:
OKK Čelik Zenica – OKK Vitez 89-11
KK Novi Travnik – KK Findo Doboj 21-54
OKK Vitez – ŠK Prvi koš Vitez 20-56
KK Vodopad Jajce – KK Novi Travnik 32-24
ŠK Prvi koš Vitez – OKK Čelik Zenica 11-47
KK Findo Doboj – KK Vodopad Jajce 56-18
Utakmica za 5.mjesto: OKK Vitez – KK Novi Travnik 11-34
Utakmica za 3.mjesto: ŠK Prvi koš Vitez – KK Vodopad Jajce 19-31
FINALE: OKK Čelik Zenica – KK Findo Doboj 29-35

Prethodni članakBenzinska crpka Barel raspisuje natječaj za posao
Sljedeći članakDario Čerkez : Novi bodovi i novi pehar