Turnir: Slavio sastav iz Splita, Kiseljak osvojio 2. mjesto

Košarka se u velikom stilu vratila na sportsku scenu Kiseljaka, potvrđujući kako sav uloženi trud i rad entuzijasta i zaljubljenika u ovaj sport u Kiseljaku, a naravno i igrača, nije bio uzaludan.

Jaka imena

Potvrdio je to i proteklog vikenda održani 2. uskrsni međunarodni turnir čiji je organizator i domaćin bio KK Kiseljak. Uz domaćine, na turniru su sudjelovale i ekipe HKK Široki Brijeg, KK Bosna Sarajevo, OKK Spars Sarajevo, KK Split i KK Cibona iz Zagreba. Nakon što su napravili čudo pobijedivši u polufinalu bivšeg europskog prvaka, zagrebačku Cibonu, kiseljački košarkaši uz potporu domaće publike u finalu su snage odmjerili s KK Split. Splićani su se za pobjedu izborili tek u posljednjim minutama susreta koji je završen rezultatom 61:53. Pehar za drugo mjesto zasluženo je ostao u Kiseljaku, dok su treći bili košarkaši zagrebačke Cibone. Najbolji igrač turnira je Dajman Škoro, košarkaš Kiseljaka. Među domaćim igračima, igrom su se istaknuli i Almas Oruč, Ivan Kuliš i Ivano Oroz, dok su se iz pobjedničke ekipe KK Split među najbolje igrače plasirali Duje Zebić i Matej Cikojević.

Medalje prvoplasiranim ekipama podijelio je Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak, koja je podržala ovaj događaj, zajedno s brojnim sponzorima, uglavnom privatnim poduzećima s područja ove općine. Ni potpora s tribina nije izostala te, iako je pobjednički pehar otišao u Split, za domaću publiku pobjednici turnira su Kiseljačani.

– Potpora navijača bila je izvanredna, kao i igra naših košarkaša koji su ostvarili očigledan napredak. Iako je iza nas tek drugi po redu Uskrsni turnir, napravili smo veliki iskorak u organizaciji i kvaliteti igre. Cjelokupno ozračje bilo je izvanredno, kazao nam je Željko Kuliš, član Uprave KK Kiseljak, kluba koji se trenutačno natječe u županijskom rangu natjecanja. Sudeći prema pokazanoj kvaliteti igre, kiseljački su košarkaši, zasluženo, pred ulaskom u viši rang natjecanja.

Kvalitetan turnir

Stručnu ocjenu događaja, a posebno iznimnih rezultata domaćih košarkaša, dao nam je Romeo Bilinovac, dopredsjednik Košarkaškog saveza Herceg Bosne.

– Turnir je izuzetno kvalitetan i odlično organiziran. Potvrđuje to i činjenica da na njemu sudjeluju tri bivša europska prvaka. Osim kvalitetnog događaja, ne mogu ne primijetiti ogroman napredak KK Kiseljak za kojeg se nadam da će ponovno biti dio Saveza HB, kazao je Bilinovac uz iskrene čestitke domaćinima i organizatorima te sudionicima pravog košarkaškog spektakla koji se proteklog vikenda dogodio u Kiseljaku.

Prethodni članakSutra se otvara 20. Međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2017
Sljedeći članakTek jedna županija ima uređen deponij, a 52 općine u FBiH ne znaju što s otpadom