TURBE: Nesretni dječak izdahnuo je na satu pred očima prijatelja…

Teška tragedija potresla je BiH nakon što je u dvorani za tjelesni odgoj Osnovne škole “Turbe” kod Travnika poginuo 12-godišnji dječak kada je na njega pao gol.

Nesretni dječak izdahnuo je na satu pred očima prijatelja…

Obitelj stradalog dječaka zahtijeva automatsku smjenu ravnateljice škole i svih onih koji su bili odgovorni da njihovo dijete bude sigurno na satu tjelesnog.

Samo ljubav, suze i bol majke koja je izgubila sina nagnali su ih da u najtežim životnim trenucima traže odgovornost kako bi sačuvali drugu djecu, a njihove obitelji poštedjele najvećeg ovozemaljskog bola.

I danas ima mnogo majki koje plaču, koje su izgubile svoju djecu na mjestima koja su simbol smijeha i igre.

Slične tragedije su se događale i ranije, pa je u srpnju 2012. godine na identičan način na stadionu NK „Podgrmeč“ stradao 12-godišnji Emin Beširević, i to pred očima oca Amira.

U sarajevskom naselju Dobrinja u oktobru 2015., nakon pada konstrukcije gola prekoputa Osnovne škole „Skender Kulenović“, nastradao je 12-godišnji Salih Pačariz.

Za ove dječake, nažalost, kasno je, ali ne želimo da ovakve tragedije, koje su mogle biti spriječene, oduzimaju živote naših sinova, naših kćerki, u školama, parkovima, na igralištima…

Odgovornost za neke, koje su se poštivanjem propisa i odgovornosti mogle izbjeći, mora postojati.

Život ovih mališana se time ne može vratiti, ali se mogu spasiti životi ostale djece dok budu igrala nogomet na omiljenom satu u školi ili koja će se zabavljati na njima namijenjenim igralištima, piše Avaz.

Prethodni članakFOTO: Obilježena 29. obljetnica PPN “Vitezovi”
Sljedeći članakRaspored jesenjih misa zahvalnica na grobljima u Vitezu